Få råd till mer i sommarmånaderna

I dom kalla och mörka tiderna, har många familjer skruvat upp värmen lite extra, haft extra ljus tänt och haft ett större energiförbruk. Det är slut nu, när våren är här och sommaren är på ingång. Allt julljus, som kostar enorma mängder energi, er packat väck, värmen är satt ner på minimum, och det är dags för plånboken att växa sig större. Samtidigt ska vi tänka lite mera på våran miljö.

Bra isolering är viktigt, också om sommaren

Många nyare hem är väl isolerade, och dessa hus håller i sig själv effektivt på värmen, men det är fortfarande några saker man kan göra själv för att hjälpa ytterligare. Nu kan man få isolerade gardiner, som kan hålla på värmen både från in och utsidan. Även om man oftast kanske tänker att gardiner är till för att hålla solen ute, så kan man genom att ha gardinen rullat ner hålla värmen inomhus eller stänga den ute. Detta är en stor fördel i sovrummet om solen steker på. Om du låter dina rullgardiner vara rullat ner hela dagen, så kan du hålla temperaturen sval i sovrummet, så att det är klart när man skall gå och lägga sig.

Byt till LED glödlampor

En stor del av hemmets energiförbruk används för att hålla hemmet ljust. Men om man kasserar dyra glödlampor och ersätter dom med spar-glödlampor, kan man spara en hel del på den räkningen. Lyckligtvis går vi mot ljusare tider, så detta råd blir mer aktuellt till vintern.

Spara på standby förbruket

Även om det nästan inte är nödvändigt att stänga av sina elektriska apparater mer, när dom går på standby, så kostar det faktisk flera undra kronor om året, at ha sina apparater stående på standby. Köp en el-spar skena som automatiskt stänger av alla apparater som inte används, och spara på så sätt pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *